Energia: kb. 578–590 kcal
Fehérje: 21–22 g
Zsír: 45–51 g (főként telítetlen zsírsavak)
Rost: kb. 12 g
Szénhidrát: kb. 20 g, ebből cukor: 5–8 g
Vitaminok: B1, B2, B3, B5, B6, B9, E-vitamin
Ásványi anyagok: Kálium (~730 mg), kalcium, foszfor, magnézium
Sütik, torták díszítésére: Szép, ropogós réteget ad – például mandulás-csokis szelethez vagy mandula fényes bundában
Granolákhoz, müzlikhez: Textúrát és extra tápértéket ad
Rántott hús bundázásához: Kreatív, ropogós alternatíva a zsemlemorzsára
Energiaszelethez: Datolyával, étcsokival keverve igazi egészséges nasi
Alacsony glikémiás index (~20): Nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet
Könnyen emészthető: A héj eltávolítása miatt gyomorbarátabb
Esztétikus megjelenés: Világos szín, vékony szeletek – tökéletes díszítéshez