Omega-3 zsírsavakban gazdag: Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, javítja az agyműködést.
Magas antioxidáns-tartalom: E-vitamin, szelén és polifenolok révén segít a sejtvédelemben.
Ásványi anyagokban bővelkedik: Kalcium, magnézium, foszfor, cink és mangán – mind hozzájárulnak a csontok, izmok és idegrendszer megfelelő működéséhez.
Vitaminbomba: B1-, B2-, C- és E-vitamin is megtalálható benne.
Rostban gazdag: Segíti az emésztést és hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez.
Nyersen: Diákcsemegeként, salátákban, müzliben
Sütéshez: Bejglibe, tortákba, süteményekbe
Darált formában: Töltelékekhez, krémekhez
Párosítva: Mézzel, aszalt gyümölcsökkel, joghurttal
Magas kalóriatartalom: 100 gramm dióbél kb. 921 kalóriát tartalmaz, így mértékkel ajánlott fogyasztani.
Allergén lehet: Bár ritkább, mint a mogyoróallergia, érzékenyeknél előfordulhat.